För ett tryggt och trivsamt besök
När ni bokat tid hos oss är det bra om ni kommer lite innan bokad tid för att vi ska hinna registrera er. Ni får gärna ta med försäkringsbrev och eventuellt vaccinationsintyg eller pass. Om du har en hanhund, se upp så att han inte kissar i väntrummet, håll honom i kort koppel. Kissar en så kissar flera…
Om det finns misstanke om att ditt djur lider av någon smittsam sjukdom exempelvis kennelhosta, ohyra eller virusdiarré, lämna då djuret i bilen under registreringen så meddelar vi när du kan ta in ditt djur.
Ska ditt djur röntgas för bedömning av HD/ED/knän så behöver vi stamtavla/registreringsbevis. Beställ din avläsning av SKK i god tid innan bokning av röntgenundersökningen här: https://www.skk.se/bestall-rontgenavlasning
Ska ditt djur opereras så ge gärna en halv portion mat så sent som möjligt kvällen innan. Har du en valp/kattunge eller en mindre hund så ge knappt 25% av normalportion i puréliknande mjukmat (ej torrfoder) samma morgon som operation då mindre och växande hundar och katter inte mår bra av att fasta flera timmar. Detta gäller ej kaniner och gnagare som ska ha tillgång till mat ända fram till besöket och även ha mat med sig. Vatten skall ditt djur alltid ha fri tillgång till. För katter är det viktigt att ha tillgång till låda hela natten.
Hundar som ska opereras ska badas gärna med klorhexidin-schampo dagen före besöket. Lägg gärna ett rent lakan där hunden brukar sova på natten. Schampot finns att hämta hos oss i engångsförpackning på kliniken. Du behöver inte bada din hund om operationen gäller tandåtgärder. Din hund ska vara väl rastad på morgonen och din katt eller kanin vill ha en ren filt/handduk i transportburen. Har du fler frågor så ring oss gärna!
Om ni söker för urinvägsbekymmer eller ökad törst är det bra om ni kan ta med ett färskt, rent urinprov. Vi säljer speciell ”kattsand” som kan användas för att ta urinprov från kattlådan.
Om din katt eller hund är väldigt stressad av att åka bil eller komma till djurkliniken, diskutera gärna detta med oss så ska vi försöka hjälpa er på bästa sätt.
Om ni bokat tid för ett specifikt problem får ni också gärna fundera igenom när symtomen började, om djuret haft liknande symtom förr, om släktingar eller andra i djurets omgivning haft liknande symtom osv. Det är också bra om ni vet vad djuret äter för mat och namnet på eventuella mediciner som djuret får eller har fått.